כחול לבן: הגיע הזמן לקפל את הדגל
רגע לפני סגיררת המדור , קיבלנו ידיעות על המשך העלאת המחירים של מוצרי אלכוהול ויין, בדיוק שבוע אחרי שחברת הכרם הודיעה לספקייה על הנתונים החדשים, חברת טמפו, חברת אקרמן והחברה המרכזית למשקאות שמאגדת בתוכה את יקב תבור, הודיעו כל אחד בנפרד על עליות מחירים של עד 30%, הטרוף נמשך, ללא ספק. האם שמענו מחברה אחת שהעלתה מחירים מה היא עשתה על מנת לא להגיע למצב הזה? האם מישהו מהם בכלל נתן דין וחשבון ללקוחות שלהם למה הם מעלים מחירים ולא מנסים לעשות כמה דברים מאוד פשוטים לפני שהם מספרים לנו סיפורי מעשיות על התייקרות עולמית ושבוע שעבר ניתחנו את הסיבות הללו ואחד לאחד ניפצנו אותם, והראנו כמה זה קשקוש אחד מוחלט, אין שום התייקרות בשום חומר גלם בכזו צורה מטורפת כפי שהם טוענים,, יש ירידה משמעותית בהובלות הימיות, אני רוצה לשאול את משפחת אקרמן ואת משפחת הכרם ואת הקונצרנים הגדולים האם העברת העלויות ללקוחות על ידי העלאת מחירים רגע לפני חג הפסח זו הדרך הישירה ביותר של החברה שלכם לספוג את העלויות שאתם מדברים עליהם האם חיפשתם דרכים להפחתת עלויות פנימית, זה יכול לכלול ייעול תפעול, קיצוץ בהוצאות לא חיוניות או מציאת ספקים חסכוניים יותר, מה שאנחנו רואים בחודשים האחרונים זה שיטת העתק הדבק, לפני מספר חודשים עם העלייה הראשונה של המחירים שעשה יקב טפרברג, קראתי לציבור חובבי היין לא לקנות יין מיקב שמעלה מחירים, המאמר הזה היה קשה, הוא באמת קרא לעשות חרם על יקבים ישראלים, נכון להיום לצערי החרם הוא הכרחי וחייבים וצריך למחות ולהתנגד למה שקורא כאן. יש אלטרנטיבות אחרות, יבוא יבוא ועוד יבוא, לפתוח את השוק ולהציף את השוק ביין מיובא זול וטוב, צריך לגרום להתערבות ממשלתית ולשינויי מדיניות כדי לטפל בסוגיית עליית המחירים הנשלטת על ידי קבוצה אינטרסנטית ששולטת בתחום האלכוהול והיין. לפני מספר שנים באיטליה התגלו עליות מחירים מפוברקות בו מספר חברות ענק ניפחו באופן מלאכותי את מחירי הסחורות או השירותים. הדבר נעשה על ידי שיטות מרמה ומניפולטיביות, והמצאת סיבות כוזבת שהעלויות עלו, ואף יצירת מחסור מלאכותי, אני לא טוען שזה המצב בישראל אבל כל הסיממנים מראים על משהו לא תקין, לא יכול להיות שבירה שמיוצרת בארץ עולה ב 30% פתאום, לא יכול להיות שיין שנעשה בשנת יצור לפני שנתיים ושלוש וחמש משמש סיבה לעליית מחירים של התייקרויות כביכול של השנה האחרונה, כולנו יודעים כמה עולה לייצר בקבוק יין, כולנו יודעים לחשב הוצאות תפעול, כולנו רואים כמה זול עולים יינות יבוא, היין הישראלי הוא גולם שקם על יוצרו, אנשים יש אלטרנטיבה, יש אלטרנטיבה, תנו ליין הישראלי להתיישן במחסנים של היקבים ונראה אותם בעוד שנתיים שלוש, אין שום סיבה לקנות כחול לבן כשהכחול והלבן הזה עושק אותנו, לא יכול להיות שחברות מחלקות דבידנדים לבעלי המניות במיליוני שקלים ואז מעלות מחירים, תעשיית היין הישראלית ואני מדבר על היקבים הגדולים והבינוניים מייצרים את רב היין שמגיע לשוק המקומי, תמיד טענתי שהענף הזה שביר ועדיין צעיר וצריך לשמור עליו, הענף הזה לצערי כורת את הענף שעליו הוא יושב, הוא מנצל בצורה צינית את הציבור שתמך בו מזמן הקמתו, הוא מזלזל וצוחק על אותו ציבור נאמן, פעם בשנה מתקיית תחרות BEST VALUE של סטודיו בן עמי, רגע לפני הפסח היקבים הישראלים חושקים בלקחות שיציפו את רשתות השיווק ויקבלו הנחנו כביכול על קניית היינות שלהם, יצא המרצע מן השק, חודשיים וחצי לפני הפסח המחירים מזנקים על מנת לתת הנחות קטנות לפני חג הפסח, כל היקבים יצאו במסעי פרסום של מיליוני שקלים ויגידו שהם נותנים הנחות, לנו אסור ליפול בפח הזה, זו לא הנחה, זו רמאות, פסח 2023 היין הישראלי יהיה יקר מאוד, פסח 2023 הוא הזמן המתאים להשאיר את היינות הישראלים והיקבים הישראלים שהעלו מחירים על המדפים ולא לקנות אותם, לקנות פחות יין, לקנות יין מיקב שלא העלה מחירים, לא עוד חלוקות דבידנדים על חשבוננו. לא עוד כחול לבן, הגיע הזמן לקפל את הדגל עד שיהיה פה שפוי.
כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובעל טור בהארץ און ליין